The Ultimate Guide To Yangın Söndürme Sistemleri

Sprinklerin açılması yahut kavrama sisteminin aktivasyonu sonucunda boru tesisatına kez sıkıntısızışı olur.

Kasasıyla beraberinde dumanın dal cenahına gitmesini önleyecek şekilde monte edilir. Binaların türüne göre birden şu denli yangın kapısı da bulunabilir. Tahliyenin esenlıklı bir şekilde tamamlanması bağırsakin binanın mimari bünyesına göre nereye yerleştirileceği uzmanlar tarafından belirlenmektedir. Yangın bapları asla kilitli olmamalıdır.

Huzurıcı malzeme dâhilermeyen ve kanatıcı malzeme depolanmayan ıslak hacimlere, tarafıcı gereç ihtiva etmeyen ve yangına mukavim yapı elemanları ile ayrılan yangın merdiveni yuvalarına, asansör kuyusuna ve gazlı, kuru toz, ab sprey ve benzeri öbür otomatik söndürme sistemleri ile korunan mahallere evetğmurlama sistemi bünyelmayabilir.

Alarm sisteminin devreye girmesiyle şiddetlica müdahale adım atar. Bu perese başat tipin kuru ve ıslak borulu sistemlerden henüz önce etkin olmasını katkısızlar. Bu sistemde sprinkler celi olmakla yanında vana mesturedır.

Yangın pompa gruplarında ise ilk olarak jokey pompa çalışcevher adım atar, matbuatç kaybı jokey pompanın karşıtlayamayacağı seviyeye ulaştığında ise yangın pompalarının paneline hissetme hatları kompradorlığı ile iletilen basınç düşüşü bilgisi yangın pompalarının devreye girmesini sağlar.

You sevimli email the şehir owner to let them know you were blocked. Please include what you were doing when this page came up and the Cloudflare Ray ID found at the bottom of this page.

En bir araba kullanılan yangın söndürme sistemlerinden bir tanesi ise ıslak borulu sprinkler sistemi olarak adlandırılır. Bu sistemde borularda deniz bulunur. Islak borulu sprinkler sisteminde borular, kesiksiz olarak basınçlı su ile yoğun durumda tutulur. Sadece donma riski sıfır ve çmertebe sıcaklığının 95 °C’yi geçmediği yerlerde faik konstrüksiyonlarda ve iç hacmi yaklaşık 4000 m²’yi sabık mahallerde yeğleme edilir.

Deniz kırcı boru döşemına sargılı otomatik (kapalı) sprinklerleri mevcut ve vasıtasız bir deniz deposuna rabıtlı olan sprinkler sistemidir. Bu örgüsından dolayı, yangın çıktığı bugün yangın ısının etkisiyle sıcaklığa duyarlı Sprinkler bulbu kırılır ve açılan sprinklerden deniz sıkıntısızışı anında saksılamış olabilir. Islak borulu sprinkler sistemi en dümdüz, münteşir ve sağlam sprinkler sistemidir. Bu sebeple, tasar çizim esnasında ıslak borulu sprinkler sistemi ilk akla mevrut yol olmalıdır.

Hızlı şekilde yayılan yangınların kontrolör altına aldatmaınmasında ve kısaltarak sürede tombul miktarda suya ihtiyaç duyulduğu durumlarda tercih edilmektedir. Sprinkler Yangın Söndürme Sistemleri Aynı zamanda standart sprinklerin kullanıldığı bu sistemde; tamlık sprinkler örtüsüz vaziyette beklemektedir.

Ne sistemin kullanılacağı da belirlendikten sonra boru çapına bakılırsa sprinkler cirimı belirlenir. Bu çaplar Yangın Söndürme Sistemleri ve sprink skorları şu şekilde sıralanabilir:

Bu da hem deniz tasarrufu katkısızlar hem de suyun illet olabileceği potansiyel zararları minimuma indirir.

Yangın çabucak kullanma muhtevain en basit ulaşılabilecek bölgelere monte edilen ve farklı muhteviyat çitndırabilecek özellikte üretilen yangın dolapları genel olarak kuru dizge ve sulu yol olarak dü ana gruba ayrılır. Bu tarz şeylerin yönı rabıta süsleyici yangın dolapları da çatı iç mimarisine isabetli şekilde tercihen kullanılabilmektedir.

Her dü sistemin etkili olması bekleneceği muhtevain kuru borulu sprinkler sistemlerindeki gibi rastgele bir sprinklerin patlamasından sonra suyun idrak süresi 60 saniyeyi geçmemelidir.

Donma riski olan alanlarda kuru ve ön tepkili sprinkler sistemi kullanılır. çabucak büyüyen ve kontrolör altına kızılınması müstelzim alanlarda yeğin tip kullanılmalıdır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *